Glasvlies behang en Renovlies behang

Voor elke situatie een geschikte oplossing

Renovlies behang en glasweefsel behang zijn populaire opties voor wandafwerking, maar er zijn een paar belangrijke verschillen:

1. Materiaal: Renovlies behang is gemaakt van cellulosevezels en textielvezels, terwijl glasweefsel behang is gemaakt van geweven glasvezels.

2. Structuur: Renovlies behang heeft een gladde en egale structuur, terwijl glasweefsel behang grover is en meer textuur heeft.

3. Sterkte: Glasweefsel behang is over het algemeen sterker en duurzamer dan renovlies behang. Het is beter bestand tegen scheuren en stoten.

4. Renovlies behang aanbrengen: Renovlies behang is gemakkelijker te verwerken en aan te brengen dan glasweefsel behang. Het kan direct op de muur worden geplakt en heeft minder kans op luchtbellen of oneffenheden. Glasweefsel behang vereist meer precisie en vakmanschap bij het aanbrengen.

5. Afwerking: Zowel renovlies behang als glasweefsel behang moet na het aanbrengen worden afgewerkt met een muurverf of coating. Renovlies behang kan worden afgewerkt met een muurverf met schrobbaarheidsklasse 1, terwijl glasweefsel behang vaak wordt afgewerkt met een Muurverf S1 kwaliteit of een 2-componenten coating, dit gebeurt vooral in zorginstellingen en scholen.

Bij het kiezen tussen renovlies behang of glasweefsel behang is het belangrijk om rekening te houden met de gewenste uitstraling, de toepassing en het vereiste niveau van duurzaamheid.

Het team van ABC Bessels Behangersbedrijf helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.